Deze site gebruikt cookies om u een beter resultaat te geven.

Als u op sluiten klikt gaat u hier mee accoord.

Sidemount duiken specialty bij duikcentrum Bigbubbles

Sidemount vrijheid rondom.

 

PC281033Sidemount duiken komt oorspronkelijk uit het grotduiken. Omdat je je tanks niet traditioneel op je rug draagt maar ze bevestigt met een speciaal ontworpen harnas langs je lichaam, heb je als duiker een veel platter profiel. Hierdoor kun je verder de grotten in waar ‘backmount’ duikers moeten omkeren. Het systeem geeft bovendien een perfecte balans en stroomlijn in het water en veel meer bewegingsvrijheid vanwege een vrije rug. Het is dan ook logisch dat het zijn weg nu ook naar het open water vindt. 

Waarom sidemount duiken:

Drie redenen:

Flexibiliteit, Veiligheid en Comfort

Perfecte balans in elke houding; het maakt niet uit wat je positie is, je blijft controle houden over je ligging. In nauwe grotten is het een vereiste, in het open water een verademing. Zelfs je blikveld wordt vergoot omdat je nooit meer je hoofd tegen je kranen stoot, die zitten comfortabel langs je zij. Verder brengt Sidemount duiken nog een groot aantalen voordelen met zich mee. Zo kun je op een eenvoudige manier dubbele tanks meenemen voor een grotere gasreserve en deze ‘dubbelset’ is overal ter wereld verkrijgbaar: je pakt gewoon twee losse tanks tegelijk mee in plaats van een zware dubbelset. Deze tanks kun je boven water rustig klaar leggen aan de waterkant zodat je zonder iets op je rug het water kan inlopen en pas daar bevestig je beide tanks. Tevens wordt je veiligheid vergroot je hebt altijd een backup bij je.

Maak kennis met sidemount duiken:

Bij duikcentrum Bigbubbles is het mogelijk om kennis te maken met deze bijzondere vorm van duiken. Er is zeer veel sidemountervaring aanwezig en natuurlijk de benodigde materialen. Wil je zelf ervaren hoe sidemount duiken voelt en of het iets voor je is? Maak dan een afspraak en doe een sidemount workshop. Dit bestaat uit een avondprogramma waarin een brede blik geworpen wordt op alle materialen en aansluitend kun je in het zwembad ervaren hoe het werkt. Deze workshop wordt gegeven door Bert Plant en de kosten zijn €50,- inclusief materiaal (maximaal twee personen per workshop). 

PC281045PC281066Leer sidemount duiken:

Wij geven SSI sidemount open water opleidingen. Het programma bestaat uit een dagdeel theorie en het afstellen van je sidemountsysteem. Aansluitend is er een zwembaddduik en na het voltooien van drie buitenduiken kun je gebrevetteerd sidemountduiker worden. Voor deze opleiding is het aanbevolen om een eigen harnas te gebruiken om zo meer vertrouwd te worden met je eigen materiaal en het afstellen van je harnas 1 van de balangrijkste dingen is, maar het is geen vereiste.Maak een afspraak met sidemount instructeur Bert Plant mobiel 0623672317

 

 

 

De kosten zijn €270,- 

Dit is inclusief:

SSI digitale theorie kit.

Zwembad duik en buiten duiken.

Brevet

290,00 € stuk Side mouth specialty Aan winkelwagen toevoegen

Openingstijden:

Onze voorlopige openings tijden:

De winkel is open op vrijdag en zaterdagmiddag van 14.00 - 16.00u.

Voor vullen graag een app sturen naar 06 283 55 350, 

Duikcentrum Bigbubbles

Revalstraat 7, Deventer

Mobiel: 06 283 55 350

www.bigbubbles.nl

mail Eef Scheltinga

KvK nummer: 83383069 Zwolle

BTW nummer: NL003813340B68

online uw opleiding boeken:


Al onze duik opleidingen (Open water, Advanced, specialty's en pakketten)

corona protocol tijdens duik opleidingen.

Corona protocol duikschool bigbubbles tijdens de opleidingen.

We zijn weer begonnen met de duik opleidingen.

Lees even goed het protocol door voordat je begint.

Verifieer je duik

Dive Center QR Code (714029):
Jouw Persoonlijke Bevestigings QR Code

Gebruik deze om de duiken in duiker's MySSI-app te bevestigen.

QR code duikschool Bigbubbles

Deel dit als je het leuk vind

Copyright © 2020. All Rights Reserved Duikschool Bigbubbles.